CareCare IGS -pitosukka helpottaa hoitohenkilökunnan työtä

Jatkuva pelko liukastumisesta sisätiloissa on monen vanhuksen ja liikuntarajoitteisen arkipäiväinen huoli.  Huoli ei ole aiheeton. Kaatuminen on yleisin tapaturmakuolemien syy Suomessa. Kaatumisturmista hieman alle puolet sattui kodin sisällä tai sen välittömässä läheisyydessä. Neljännes, eli 25% näistä turmista tapahtui hoitolaitoksissa. (Tilastokeskus 2015)

CareCare on kehittänyt IGS -pitosukan niille, jotka kaipaavat tukea liikkumiseen hoitolaitoksissa ja kotona. Pitosukka on synteettisestä kumista valmistettu verkkomainen sukka, joka sopii myös allergisille. Pitosukat voidaan pukea paljaalle iholle tai tavallisten sukkien päälle. Käyttäjälleen pitosukka on arjen apuväline, jonka tarkoituksena on lisätä aktiivista liikkumista.

Hoitolaitoksissa apua tarvitaan usein wc-tiloissa ja kosteissa tiloissa liikkumiseen. Kun omatoiminen liikkuminen lisääntyy, se vähentää hoitohenkilökunnan työtä. Lisääntynyt liikunta taas vaikuttaa positiivisesti toimintakyvyn säilymiseen. Kokemuksien mukaan pitosukkien käyttäjä saa alustaan aidon tuntuman, joka luo turvallisuuden tunnetta. Luottamus pitävään askeleeseen on saanut käyttäjät liikkumaan omatoimisemmin aiempaa enemmän.

Hannele Komu toimii palvelujohtajana Siun sotessa, Pohjois-Karjalassa. Hän on myös Kaatumisen ehkäisyn työryhmän puheenjohtaja. Hänen mukaansa hoitolaitoksissa haasteena on usein sopivan sisäjalkineen löytäminen erikokoisille käyttäjille. CareCaren pitosukan yksi hyvistä puolista on se, että se muotoutuu monenlaiseen jalkaan ja sopii myös turvotuksesta kärsiville. Itsekin sukkaa kokeilleena Komu koki sen miellyttäväksi. Pitosukka ei puristanut tai kiristänyt. Erityisen tärkeä ominaisuus on myös se, että pitosukka antaa pidon koko jalan alueelle.

Villasukkia mielellään käyttävät vanhukset voivat pukea pitosukan villasukan päälle.  Pitosukan avulla liukkaana pidetty villasukka muuttuu napakaksi ja pitäväksi. Palvelujohtajan näkökulmasta tuotteen hinta on kohtuullinen ja näin ollen varteenotettava tuote omankin alueen vanhusten käyttöön. Tuotteen helppohoitoisuus ja kestävyys tuovat ajan- ja rahansäästöä: Pitosukka voidaan huuhdella käytön jälkeen ja hyvin hoidettuna sen käyttöikä voi olla jopa kuukausia.  

Liikuntarajoitteinen, rollaattoria arkisin apuna käyttävä Ilse Rinnetmäki on käyttänyt CareCaren pitosukkia kuukauden ajan. Hän kertoo olleensa todella tyytyväinen sukkiin. Ne tuovat hänelle niin konkreettista apua kävellessä, kuin myös psykologista turvaa.  Pitosukkien ansiosta hän uskaltaa liikkua huoneistossa ja suihkutiloissa ilman pelkoa siitä, että liukastuu. Normaalia liikkumista ei tarvitse enää suunnitella samaan tapaan kuin aiemmin.

Ilse on kuntouttanut itseään aktiivisesti mm. tasapainojumpassa ja kuntosalilla. Siellä sukat ovat hänen mukaansa olleet erittäin hyödylliset.

—Sukka pysyy jalassa ja antaa lattiasta hyvän tuen. Liikkumiseen on tullut aivan erilaista varmuutta. Sukat ovat myös helppohoitoset ja kestävät. Ne on helppo riisua tavallisten sukkien mukana ja niiden huuhtelu käy kätevästi. Olen käyttänyt näitä sukkia nyt kuukauden verran, ja ne ovat edelleen käyttökelpoiset.
 

Haluatko helpottaa henkilökuntasi työtä ja aktivoida asiakkaitasi turvallisempaan liikkumiseen?

Tilaa CareCaren tutustumiserä käyttöösi tästä https://carecare.fi/ota-yhteytta

 

Lisätietoja antaa

CareCare Oy,  Anneli Muona, puh. 050-524 7559                   anneli.muona@carecare.fi