Monipuoliset jarrusukat sairaalakäytössä

Monipuolinen jarrusukka

23.11.2020

CareCare IGS-Pitosukat, uudenlaiset kotimaiset jarrusukat ovat oiva apu sairaalakäyttöön niin potilaille, kuin hoitajillekin. Osastoilla verkkomaisia Pitosukkia on käytetty ainakin muistisairaille, leikkaus-, neurologisille-, vuode-, ja pyörätuolipotilailla. Sukkaa on käytetty apuna ja tuomaan liukastumisen estoa liikuttaessa sisätiloissa, pesutilanteissa, vuoteessa ja vuoteesta seisomaan noustaessa. Pitosukkien kitkainen pinta estää liukastumisia, jonka ansiosta heikot voimat alaraajoissa tai kaatumisherkkyyden omaava potilas kokee liikkeellelähdön varmaksi. Potilaat ovatkin kokeneet sukkien käytön lisäävän turvallisuudentunnetta. Liikkellelähtökynnyksen madaltuessa omatoiminen liikkuminen kasvaa ja kuntoutuminen on nopeampaa ja sujuvampaa. Itsenäisesti liikkuva potilas helpottaa toiminnallaan myös hoitajien työtä. Jotkin vuodeosastot ovat vaihtaneet kalliit sairaalakengät verkkomaisiin Pitosukkiin. Sairaalakengät, kun tuntuvat toisinaan lähtevän sairaalajakson päätyttyä jopa potilaiden matkaan.

 

Vuodepotilaat: Ortopediset, operoidut potilaat (selkä-, polvi- tai lonkkaleikkaus) voivat kokea heikkoa oloa toimenpiteen jälkeen. Leikkauksen jälkeen toipuminen on nopeampaa, kun asennonvaihto vuoteessa on helpompaa ja onnistuu itsenäisesti. Kitkaisilla Pitosukilla ponnistettaessa jalkaa ei tarvitse painaa lujaa vuodetta vasten, vaan ponnistus onnistuu pienemmälläkin lihasvoimalla. Myös seisomaannousu vuoteesta onnistuu pienemmällä voimalla ja näin esimerkiksi wc:ssä käynnit helpottuvat.

 

 

Neurologisilla potilailla (esim. AVH, Parkinson ja MS-potilaat), joilla heikko lihasvoima voidaan Pitosukkaa käyttää helpottamaan kaikenlaisia siirtymisiä (esim. rollaattorilla liikkuminen tai vuoteesta pyörätuoliin siirtyminen). Neurologisille potilaille ja vanhuksille Pitosukat sopivat erityisesti kosteisiin tiloihin ehkäisemään liukastumisriskiä.

 

 

Muistisairaille potilaille Pitosukat, monikäyttöiset verkkomaiset jarrusukat tarjoavat turvaa ja pitoa yöllisiin wc-käynteihin. Yöllä vuoteesta lähtiessään muistisairaat, kun saattavat unohtaa laittaa sairaalakengät jalkoihinsa. Pitosukkia voidaan käyttää läpi yön varmistamaan turvallinen liukastumisen ehkäisy yöllä liikuttaessa.

 

 

Pyörätuolilla liikkuvilla potilailla Pitosukkia voidaan käyttää lisäämään kitkaa jalan ja lattian välillä. Jos potilaan liikkuminen tapahtuu jalalla tai jaloilla vetämällä, voidaan sukat jalassa liikettä saada aikaiseksi vähemmällä voimankäytöllä.

 

 

Turvonneisiin tai muutoin erilaisiin jalkoihin (vaivaisen luut, operoidut jalat, varpaiden puuttuminen) voi sairaala olosuhteissa olla hankalaa löytää sopivaa jalkinetta. Joustavan ominaisuutensa ansiosta Pitosukka sopii ja muotoutuu käytettäessä jalkaan kuin jalkaan.

 

Kun potilas siirtyy sairaalasta kotiin, hänelle voidaan antaa vuoteessa suoritettavia harjoitteita (esim. lantion nosto ja yhden jalan nostot). Määrätyt harjoitteet on helpompi suorittaa, kun jalkoihin saadaan pitoa. Erityisesti henkilöt, joilla alaraajojen voimat heikentyneet tai joilla on muuten haasteita tasapainon kanssa hyötyvät ns. jarrusta eli kitkasta jalkojen alla.

 

 

Contact us