Parannetaan pitoa Sairaanhoitajapäivillä 2018

CareCare IGS -pitosukka helpottaa hoitohenkilökunnan työtä

Sairaalahoidossa tapahtuvien kaatumisten yleisimmät syyt ovat potilaan sairauteen ja lääkitykseen liittyviä. Ympäristöön liittyviä kaatumisia on arveltu olevan 35% (Rieppo 2015). Kaatumisia käsitelleeseen kyselyyn vastanneista (n=439) vajaa puolet oli kaatunut edellisen vuoden aikana, ja kaatumisista noin neljännes oli tapahtunut sisällä. Neljännes kaikista kaatumisista oli johtunut liukastumisesta joko sisällä tai ulkona. (Alueellinen kaatumisten ehkäisyverkosto 2016.)

 

CareCare on kehittänyt IGS -pitosukan niille, jotka kaipaavat tukea liikkumiseen hoitolaitoksissa ja kotona. Pitosukka on synteettisestä kumista valmistettu verkkomainen sukka, joka sopii myös allergisille. Pitosukat voidaan pukea rullaten paljaalle iholle tai tavallisten sukkien päälle. Käyttäjälleen pitosukka on arjen apuväline, jonka tarkoituksena on lisätä aktiivista liikkumista.

 

Potilaat / asukkaat tarvitsevat usein apua wc-tiloissa, kosteissa tiloissa liikkumiseen kuin myös vuoteessa tapahtuvissa asennonvaihdoissa. Kun omatoiminen liikkuminen ja asennonvaihtaminen lisääntyy, se vähentää hoitohenkilökunnan työtä. Lisääntynyt liikkuminen taas vaikuttaa positiivisesti toimintakyvyn säilymiseen. Kokemuksien mukaan pitosukkien käyttäjä saa alustaan aidon tuntuman, joka luo turvallisuuden tunnetta. Luottamus pitävään alustaan on saanut käyttäjät liikkumaan omatoimisemmin aiempaa enemmän.

 

Hannele Komu toimii palvelujohtajana Siun sotessa, Pohjois-Karjalassa. Hän on myös Kaatumisen ehkäisyn työryhmän puheenjohtaja. Hänen mukaansa hoitolaitoksissa haasteena on usein sopivan sisäjalkineen löytäminen erikokoisille käyttäjille. CareCaren pitosukan yksi hyvistä puolista on se, että se muotoutuu monenlaiseen jalkaan ja sopii myös turvotuksesta kärsiville. Itsekin sukkaa kokeilleena Komu koki sen miellyttäväksi. Pitosukka ei puristanut tai kiristänyt. Erityisen tärkeä ominaisuus on myös se, että pitosukka antaa pidon koko jalan alueelle.

Villasukkia mielellään käyttävät vanhukset voivat pukea pitosukan villasukan päälle.  Pitosukan avulla liukkaana pidetty villasukka muuttuu napakaksi ja pitäväksi. Palvelujohtajan näkökulmasta tuotteen hinta on kohtuullinen ja näin ollen varteenotettava tuote omankin alueen vanhusten käyttöön. Tuotteen helppohoitoisuus ja kestävyys tuovat ajan- ja rahansäästöä: Pitosukka voidaan huuhdella käytön jälkeen ja hyvin hoidettuna sen käyttöikä voi olla jopa kuukausia. 

 

 

Haluatko helpottaa henkilökuntasi työtä ja aktivoida potilaitasi turvallisempaan liikkumiseen?

Tilaa CareCaren tutustumiserä käyttöösi tästä https://carecare.fi/ota-yhteytta